Hoe een mobiele laadpaal de oplossing biedt

Een mobiele laadpaal en diens voordelen

Een mobiele laadpaal is een ideale oplossing voor mensen die veel op weg zijn met hun elektrische auto. Soms is het voor hen moeilijk om een bepaalde afstand te rijden door de maximale actieradius van hun motor. Met een mobiele laadpaal zorg je dat deze waar dan ook gebruikt kan worden en heb je altijd en overal beschikking over stroom.

Op meerdere manieren te gebruiken

Het gebruiken van de mobiele laadpaal is vrij eenvoudig. Met het zogeheten plug & play systeem is de paal zonder veel moeite aan te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld op het huidige stroomnetwerk. Maar ook kun je gebruik maken van een aparte batterij of een generator die werkt op biologische brandstof. Zeker met behulp van de laatstgenoemde mogelijkheid haal je het meest uit je groene keuze

Eenvoudige installatie van de mobiele laadpaal

Doordat je gebruik kunt maken van het plug & play systeem kun je vrij gemakkelijk de mobiele laadpaal utiliseren. Sterker nog: je kunt op deze manier vele palen tegelijk beschikbaar stellen. Helemaal handig wanneer je als werkgever een groene parkeerplaats wilt realiseren voor je werknemers. Of wanneer je als stad beslist om het aantal laadplekken voor elektrische auto’s op algemene parkeerplekken te vergroten. Hiermee stimuleer je het gebruik van elektrische auto’s onder particulieren en misschien zelfs zakelijk.

De mobiele laadpaal is dus behoorlijk milieuvriendelijk. Dit is de ideale oplossing voor vrijwel alle voertuigen. Allereerst de auto’s en andere voertuigen van Europe merken. Deze kunnen vrij gemakkelijk worden aangesloten omdat de paal voldoet aan de Europese standaard. Dit herken je aan de twee zevenpunt type 2-aansluitingen. Maar niet getreurd als je beschikt over een Japanse of Amerikaanse auto. Ook dan kun je met behulp van een verloopstekker vrij eenvoudig gebruik maken van de mobiele laadpaal.

Op weg naar een schoner milieu

Veel mensen twijfelen op dit moment nog steeds over de aanschaf van een elektrische auto. Grotendeels komt dit doordat er nog niet evenveel elektrische laadpalen zijn als dat er tankstations zijn. Dit zorgt ervoor dat mensen bang zijn dat ze niet zo ‘vrij’ zijn met een elektrische auto als dat ze dat voelen met een voertuig op fossiele brandstoffen. Doordat je middels een mobiele laadpaal inzet op stroom aanbieden op elk gewenst punt, neem je deze drempel weg. Als werkgever, stadsbestuur of provincieraad kun je op deze manier mensen stimuleren om toch voor die elektrische auto te kiezen.