Watermist brandblussers nieuwe rage op de markt

randblussershop watermist brandblussers blussen met zeer kleine gedemineraliseerd waterdruppels om een miststraal te vormen. Ze hebben een breder brandbestrijdingsvermogen dan poeder, schuim of natte chemische brandblussers. Dankzij de watermist technologie die door onze watermist blussers worden gebruikt, kunnen ze meer dan 22 miljard waterdruppeltjes produceren uit slechts 1 liter water! De druppeltjes hebben een diameter van slechts 0,1 mm en creëren een ultrafijne nevel met superieure brandbestrijdingsmogelijkheden. Het gepatenteerde mondstuk creëert waterdruppels in tegenstelling tot elke andere brandblussers, produceert een nevel die bijna geen sporen en geen nevenschade achterlaat en leidt ertoe dat de blussers vaak worden aangeduid als ‘droge’ waternevel.

Naar de watermist blussers

Minder nevenschade

Een brand brengt vaak een vorm van schade met zich mee. Nevenschade door het toegepaste blusmiddel is ideaal gezien zo min mogelijk. Zelfs de meest milieuvriendelijke schuimblusser laat residu achter en CO2 is slechts in beperkte situaties te gebruiken. Blussen met water heeft ook risico, maar in deze vorm kan het een goede oplossing zijn.

Hoe werkt watermist?

De werking van het blusmiddel watermist zijn de fijne waterdruppels waaruit het bestaat. Deze uiterst kleine druppels maken de waternevel blussers heel effectief. Het koelend vermogen en de zuurstof verdringing zijn de belangrijkste effecten. Daarbij beperkt het warmte- en rookontwikkeling waardoor de vluchttijd wordt verlengd en overlevingskansen stijgen. Het water wordt door het spuitstuk verneveld in hele kleine waterdruppeltjes (≤ dan 0,1 mm diameter). Hierdoor ontstaat een groter koelend oppervlak dan een normale water- of schuimstraal biedt. Dit zorgt niet alleen voor bestrijding van de brand maar beschermt ook personen en goederen tegen de hitte en het vuur.

Klasse branden voor watermist?

Watermist brandblussers zijn een veelzijdige brandbestrijdingsunit met klasse A, Klasse B, Klasse C en Klasse F brandveiligheid en zijn veilig voor gebruik bij elektrische branden. Hierdoor zijn ze uitermate goed geplaatst voor gebruik in commerciële keukens vanwege het feit dat ze klasse F-branden kunnen bestrijden met bakoliën en frituurpannen. De 6 liter watermistblusser heeft de 35kV elektrische test doorstaan, waardoor hij veilig te gebruiken is in de buurt van elektrisch apparatuur. Deze blussers zijn de perfecte keuze voor commerciële keukens, kantoren, winkels, scholen en kinderdagverblijven etc.