De goede kinderglijbaan kopen

 

Een glijbaan is leuk speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Een kinderglijbaan is al sinds jaar en dag razend populair bij zowel jongens als meiden.

Door de populariteit is er ook een zeer divers aanbod ontstaan. Zo divers dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel zullen we je een aantal verschillende soorten glijbanen bespreken, zodat het makkelijker wordt om er één te kiezen.

 

Kinderglijbaan per leeftijd

Als je een glijbaan kopen wil, moet je erop letten dat je een glijbaan koopt die geschikt is voor jouw kinderen. Er is al een kinderglijbaan voor kinderen vanaf 1 jaar, tot een jaar of 12 aan toe.

Let vooral op de hoogte, glijlengte en bij de jongste kinderen op de stabiliteit van de glijbaan.

Hieronder een schematje wat voor glijbaan past bij welke leeftijd.

Leeftijd Glijbaan hoogte & glijlengte Glijbaan modellen
Vanaf 1 – 4 jaar Hoogte: Ongeveer 70 cm

Glijlengte: Ongeveer 100 cm

Little Tikes First Slide

Smoby Disney Series*

Vanaf 2 – 6 jaar Hoogte: Ongeveer 100 cm

Glijlengte: Ongeveer 150 cm

Little Tikes Grote Glijbaan

Little Tikes Reuze Glijbaan

Vanaf 3 jaar Hoogte: Vanaf 120 cm tot 180 cm

Glijlengte: vanaf 160 tot 280 cm

Feber Water Slide*

Smoby Maxi Glijbaan*

*Deze varianten zijn verkrijgbaar met aansluiting voor een waterslang.

 

Opvouwbare kinderglijbaan

Het kan natuurlijk zo zijn dat je weinig ruimte hebt voor een glijbaan. Niet getreurd, er zijn tal van opvouwbare glijbanen te verkrijgen voor alle leeftijden.

Deze zijn stuk voor stuk makkelijk op te vouwen en gemakkelijk op te bergen. Zo ongeveer iedere Little Tikes glijbaan kan opgevouwen worden.

 

Kinderglijbaan met wateraansluiting

Leuk voor in de zomer: Een kinderglijbaan waar je een waterglijbaan van kunt maken!

Over het algemeen zit bij een glijbaan met wateraansluiting boven aan het glijvlak een ingebouwde sproeier met aansluiting voor een tuinslang. Op deze manier wordt het water mooi over het gehele glijvlak van de kinderglijbaan verspreid.

De Feber Water Slide glijbaan is de populairste serie. Deze zijn echter voor kinderen vanaf 3 jaar. De Smoby Disney glijbaan serie voor kinderen vanaf 1 jaar heeft ook modellen met een wateraansluiting, alsmede de Smoby Maxi glijbaan serie.

 

Kinderglijbaan kopen

Een handige website om een kinderglijbaan te kopen is die van de BuitenspeelGigant. Op hun site kun je de glijbanen filteren op leeftijd, merk en kleur. Ook hebben ze een pagina met waterglijbanen.

Neem gerust eens een kijkje:

Glijbaan kopen

Waterglijbaan kopen